نان سنگگ و تکنولوژی

نمیدونم با اولین نگاهی که به این عکس می کنید چه حسی پیدا می کنید. شاید مرد نانوا را به خاطر زحمتی که برای به دست آوردن لقمه نانی می کشد تحسین کنید. شاید برای همیشه از خوردن نان سنگگ به خاطر سطح بهداشتی که در این عکس می بینید منصرف بشوید. شاید مثل خیلی چیزهای که دیدن آنها در ایران برای شما طبیعی شده با خنده ای از آن بگذرید و شاید هم اشتهاتون باز بشه و حوس نان سنگگ تازه ای کنید. 01.gif<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

اما به نظر من یه نگاه جالب به عکس نگاه تکنولوژیک است. آیا نباید  تغییری در تکنولوژی توليد اين نان صورت بگیرد که هم ما از خوردن نانی خوش مزه لذت ببریم و هم مرد نانوا اینقدر خود را به زحمت نیندازد که تا عمق وجودش عرق کند و در عین حال سطح بهداشتی که لازمه چنین محصولی است بدست بیاید. از این تکنولوژی بیش از این نمی شود انتظار داشت.

البته تو مملکت ما سازمانهای زيادی وجود دارند که روی مبحث تکنولوژی کار می کنند و عموما بودجه های دولتی بسیار زیادی رو صرف کارهای الکی می کنند و  تا صحبت از تکنولوژی میشه حتما باید یه پیشوند نانو  یا  بیو و یا IC داشته باشه تا حاضر باشند یه خورده بهش توجه کنند و یا بودجه به اون تخصیص بدهند که آخرش یه سری حرفهای گل و بلبلی تحویل ملت بدهند و طبیعیه که چنین موضوعاتی چیپی مثل نان، هیچ وقت مورد عنایت اونها قرار نمیگیره.01.gif

(عکس از آرش عاشوری نیا)

/ 14 نظر / 35 بازدید
نمایش نظرات قبلی
علی

خوشحالم دوباره می نويسی

كمال الدين

ما ايراني ها بجاي حل هر مشكلي كه روزانه با انها مواجه ميشويم ابتدا كمي افسوس مخوريم وبعد به ان موضوع ويا مشكل خو ميگيريم وعادت مكنييم من كه ۵۴ ساله هستم اساس تكنولوژي پخت نان سنگك را از كودكي به همين سبك ديده ام اميد وارم ما مثل كلاغ نباشيم كه اشيانه خودشو رو ۱۰۰۰۰ ساله كه تغير نداده

یکی از دوستان شما

خامنه اي

قرار است نانوايی ها هم با انرژي هسته اي اسلامي كار كنند. در آينده يك برادر پاسدار سر تنور خواهد بود.

damoon

agha sakhat migiri ha maze noone sangak be hamineshe dadash hala shoma noone ba technoloji mikhay noone baget bokhor

محبوبه

اينقدر دلم واسه نون سنگک تنگ شد نمی دونی همونشم با پنير و گوجه و خيار چه مزه ای داره

علي

اگر تکنولوژی نان سنگك عوض بشه كه ديگر ان نان خوردن نراره. از نظر بهداشتي نيز نانوا دست به پول و چيزهاي كثيف نميزنه. هيچ ميكرب و باكتري در تنور زنده نميمونه. اگر خريدار خودش نان را الوده نكنه خوردن نان ايرادي نداره. در اين عكس نيز نانوا گرمش است ولي اين بنده خدا نان را با بدنش كه از تنور در نمياره. همه نانواها يك جوب بلند با چنگمك اهني دارند كه با ان نان را از تنور در ميارن و پرتش ميكنن رو يك تخته.اصولا نان تا اين لحظه تميز است ولي بعدش ديگه يك مسئله ديگه است. من در فرانسه زندگي ميكنم و وقتي نان ميخرم سعي ميكنم كه به اين فكر نكنم كه ايا فروشنده دستاش را قبلا به يك سگ زده يا نه در ثاني يكي از بدترين چيزها همين رد و بدل كردن پول است كه منشا ميكرب و باكتري است. براي اتمام يك شاعر فرانسوي ميگفت اگر قرار است بميرم دوست دارم در زير افتاب بميرم . اي كاش اگر قرار است بميريم با خوردن نان سنكگ بميريم مخصوصا اني كه از دست اين نانواي در عكس رد شده باشه.

zorba

نميدونم تا به حال دوغی که عشاير توی مشکهايی که لز پوست بز درست کردن رو خرودی يا نه.. نميدونم تا حالا کره ای که خيلی طبيعی و سنتی بدست مياد رو با کره ای که از توی کارخانه ی شير پاستوريزه درست ميکنن کنار هم گذاشتی يا نه... مسلما تفاوتهای زيادی توی فراورده هايی که با زحمت و روشهای سنتی و مواد بي الايش و غير شيميايی بدست مياد با مواد غذايی ماشينی هست که ادم رو به سوی خودش ميکشونه...// م که ميگم به زحمتش می ارزه..

مورچه

کاش دعا نکنيم همه ی زندگی ما را تکنولوزی بسازد

مریم

اگر مثل من از یک کشور دیگه به این عکس نگاه میکردی که خیلی وقته که نان سنگگ نخورده ارزو می کردی کاش ایران بودی و از سر کوچه ا نون میخریدی با بنیر ایرانی گیف میکردی/